Pelidramaturgian workshop 28.12. – 30.12.2012 Turun Hacklabillä

Elokuvaa, teatteria ja multimediaa koskevat samat dramaturgiset säännöt. Klassisen draaman rakenteen sääntöjä on analysoitu ensimmäisiä kertoja jo tuhansia vuosia sitten ja tänäpäivänä ne käsittävät dynaamisen pohjan jolle luoda tarinoita. Workshopilla käymme keskustellen läpi draamaa pelisovelluksissa ja työskentelemme käytännöllisten esimerkkien parissa. Muiden taiteenlajien esimerkeistä tutustumme nukketeatteriin, nukkeanimaatioon ja installaatioon, joiden inspiroimina suunnittelemme lautapelin. Peliesimerkkinä käytetään avoimenlähdekoodin peliä The Battle of Wesnoth.

Workshop järjestetään Turun Hacklabillä 28.12. – 30.12.2012 perjantaista sunnuntaihin. Ensimmäisenä päivänä keskustelunavauksen jälkeen keskustelemme omakohtaisista kokemuksista peleistä ja analysoimme erilaisia meille tuttuja draamarakenteita. Ensimmäisen päivän jälkeen jokaisella osallistuvalla tulisi olla välineet pohtia omaa peliesimerkkiä, jotka sitten käsittelemme toisen päivän aluksi. Toisen ja kolmannen päivän käytämme käytännön työskentelyn parissa ja rakennamme aiemman pohjalta lautapeliä. Tilaisuus on ilmainen ja avoin, mutta toivomme silti että siihen ilmoittauduttaisiin. Työpajaan mahtuu noin 20. Ota mukaan ainakin muistiinpanovälineet ja mitä mallinnustarvikkeita arvelet tarvitsevasi.

Ilmoittautua voi sähköpostitse tuomas.kotamaa at riseup.net. Lisätietoja sähköpostitse tai soittamalla Tuomakselle 044 3307907.