Hacklab

Hacklab Turku ry on perustettu ylläpitämään hacklabiksi kutsuttua tilaa, jossa samanhenkiset tekniikan harrastajat voivat kokoontua ja jossa he voivat toteuttaa projektejaan – yhdessä tai yksin. Tällä hetkellä hacklab sijaitsee osoitteessa:

Orikedonkatu 18, 20380 TURKU

Olemme Stemlux Systemsin alivuokralaisena rakennuksen 2. kerroksessa.

Paikalle pääsee hyvin linja-autoillakin. Kesän 2014 aikataulun mukaan läbille pääsee keskustasta linjoilla 14 ja 15 (suuntaan Oriketo tai Saramäki), sekä linjoilla 22, 22A ja 22B (suuntaan Jäkärlä). Voit katsoa kaupungin opaskartasta itsellesi sopivimmat reitit. (Klikkaa opaskartan sivupalkista “Julkinen liikenne” -> “Turun linjat” nähdäksesi reitit.)

Labilla järjestetään tiistaisin klo 18 alkaen kerhoilta, johon voit tulla tutustumaan porukkaan, toimintaan ja tilan tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Tila itsessään kattaa kaksi toimistohuonetta, joissa on mm. työpöytiä, perustyökaluja ja langaton verkkoyhteys. Saamme myös käyttää eteistä, joka on yhteistä tilaa muiden talon vuokralaisten kanssa. Tila on käytännössä jaettu kolmeen alueeseen:

Eteinen

Käytettävissä mm. sohva. Sopii väliaikaisesti seurusteluun, suunnitteluun, kokouksiin ja softaamiseen. Eteisestä pääsee myös kerroksen yhteiskäytössä olevaan keittiöön sekä vessaan.

Elektroniikkatila (huone)

elektroniikkatila

ESD-matolla peitetty pöytä, juotosvehkeet, mittausvehkeet (oskilloskooppi ja muuta). Tietokone prommausta varten.

Mekaaniikkatila (huone)

Tukeviä pöytiä, perustyökaluja, porakoneita, ruuvipenkki, Dremel ja muita työkaluja. Mekaniikkatilassa ei valitettavasti voi tehdä tulitöitä (kuten hitsausta, rälläköintiä, jne).

Koska mekaniikkatilassa on joitakin voimatyökaluja, pidä mielessä seuraavat asiat:

  • Koneiden käyttö tapahtuu omalla vastuulla. (Suosittelemme esim. vapaa-ajan vakuutusta tapaturmien varalta.)
  • Muista käyttää suojavälineitä ja maalaisjärkeä.
  • Jos et hallitse jonkin koneen käyttöä, kysy opastusta.
  • Älä aiheuta muille vaaraa.
  • Jos huomaat puutteita, ilmoitathan niistä.